Σπύρος Σιαμπλής

Γκολ και θέαμα στη Λαμία από τον «σίφουνα» Παναθηναϊκό με… σφραγίδα ελληνική!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για τη νέα εμφατική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, που φέρει την «υπογραφή» των Φώτη Ιωαννίδη-Τάσου Μπακασέτα, τα πολλαπλά οφέλη και το... μήνυμα ενόψει του «τελικού» με την ΑΕΚ.

«Πέρασε αέρα» από την Λαμία ο Παναθηναϊκός, τελικά, κάνοντας το καθήκον του και δείχνοντας τον υπερβάλλοντα ζήλο που έπρεπε και… ήθελαν οι πάνω από 3.000 φίλοι του οι οποίοι τον ακολούθησαν στο «Αθανάσιος Διάκος», για να φτάσει στο εμφατικό από κάθε άποψη 0-5.

Εμφατικό, όχι μόνο λόγω της έκτασης του σκορ, ούτε για το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν κινδύνευσαν, πρακτικά, σε κανένα σημείο της χθεσινής αναμέτρησης.

Αλλά και επειδή, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, ο Παναθηναϊκός ήξερε πολύ καλά το τεράστιο «πρέπει» που υπήρχε για νίκη, προκειμένου να πάει την προσεχή Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον πρώτο «τελικό» με την ΑΕΚ.

Κάτι το οποίο ο Φατίχ Τερίμ και οι ποδοσφαιριστές του μετέτρεψαν σε… βενζίνη προκειμένου να πατήσουν γκάζι και να φύγουν από την Φθιώτιδα με το «τρίποντο-δήλωση» ενόψει της συνέχειας!

α

Μπροστάρηδες στην επιβλητική επικράτηση του «τριφυλλιού» ήταν αναμφίβολα οι δύο Έλληνες διεθνείς του, Φώτης Ιωαννίδης και Τάσος Μπακασέτας.

Δύο γκολ, μια τελική πάσα και συμμετοχή σε ένα ακόμα τέρμα ο 24χρονος σέντερ φορ, άλλα δύο «τεμάχια» μαζί με ισάριθμες ασίστ ο αρχηγός της Εθνικής μας.

Συν τις πολλές συνεργασίες… χάρμα ιδέσθαι που έφτιαξαν μέσα στο ματς, έδειξαν την αξία και τον χαρακτήρα τους, ειδικά μετά τα όσα αστεία είχαν προηγηθεί με τον Ιωαννίδη και επιβεβαίωσαν ότι, μαζί με τους Μπερνάρ Ντουάρτε και Γουίλιαν Αράο και Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει την ομάδα τους στο εντυπωσιακό 5/6, έως τώρα, στα playoffs!

Παναθηναϊκός: Το blog του Σπύρου Σιαμπλή για το επιβλητικό πέρασμα από τη Λαμία

Το έχουν λησμονήσει ενδεχομένως, κάποιοι, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι -και μάλιστα μακράν της δεύτερης- η πιο αποτελεσματική ομάδα σε αυτό το «μίνι πρωτάθλημα». Αν δεν είχε «αυτοκτονήσει», δε, στα δύο ματς με την Κηφισιά και τη Λαμία στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, σήμερα πιθανότατα θα κάναμε άλλη κουβέντα…

Σε προηγούμενο σημείωμα, είχαμε επισημάνει την ανάγκη οι «τριφυλλοφόροι» να βελτιώσουν την αμυντική τους λειτουργία, να γίνουν πιο κυνικοί στην επίθεση και να βγάλουν περισσότερη διάρκεια.

Τα έκαναν… όλα αυτά, χθες, κρατώντας το μηδέν για δεύτερη φορά στην διαδικασία ενώ βρήκαν δίχτυα για έκτο σερί ματς, με αποτέλεσμα η επιβράβευση τους να είναι πολλαπλάσια!

Παράλληλα, «έφτιαξαν» την ψυχολογία τους χάρη στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη που πήραν ενώ στα παράπλευρα κέρδη συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι, έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, έδωσε την ευκαιρία στον Τερίμ να κάνει το απαραίτητο «φρεσκάρισμα» στο δεύτερο ημίχρονο, μέσω των σχετικών αλλαγών.

Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Μπερνάρ, που ναι μεν φαίνεται να πρόλαβε την χοντρή ζημιά, αλλά οι σημερινές εξετάσεις θα κρίνουν το αν θα είναι διαθέσιμος για την «OPAP Arena».



Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μπροστά του την ευκαιρία να επαληθεύσει το καλό του φεγγάρι. Αν καταφέρει, δε, να κάνει κάτι ανάλογο και με την εικόνα που βγάζει στα ντέρμπι επί των ημερών Τερίμ, φεύγοντας με αποτέλεσμα από την έδρα της ΑΕΚ, θα έχει κάνει ένα ακόμα -μεγάλο- βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου!

Όχι και… άσχημα για μια ομάδα που εκκίνησε στα playoffs ως τέταρτη, «ξεγραμμένη» από αρκετούς εκτός Κορωπίου, αλλά δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με όλες τις δυνάμεις. Και, όπως φαίνεται, αυτές είναι πολλές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x